שני סוגי נהגים לעניין נהיגה בשכרות

לפי פקודת התעבורה, ישנם שני סוגים של נהגים, שכאשר הם נתפסים בשכרות, דרוש רף שונה של אלכוהול בדם על מנת שהם ייחשבו שיכורים.

הסוג הראשון של נהגים הוא נהגים 'רגילים', כלומר, נהגים שעברו יותר משנתיים מעת קבלת הרישיון והם מעל גיל 24.

לנהגים האלו דרושה רמת אלכוהול של מאתיים ותשעים מיקרוגרם באוויר בנשיפה (על אף שהחוק קובע סף נמוך יותר, אכיפה בפועל קורית רק מכמות גבוהה יותר – זכרו!).

הסוג השני של נהגים, אלו הנהגים החדשים והצעירים (כלומר נהגים שלא עברו שנתיים מיום קבלת הרישיון או שעדיין לא הגיעו לגיל עשרים וארבע) והנהגים המקצועיים והציבוריים – הקבוצה שאתם חלק ממנה. נהגי הרכב הציבורי הם נהגי האוטובוס, המונית או כל מי שמתפרנס מהסעת אנשים. הנהגים המקצועיים הם נהגים בחברת הובלות ונהגי משאית באופן כללי.

 

רגע, למה יש רף שונה ??

הסיבה שיש רף שונה לנהגים ציבוריים ומקצועיים על פני נהגים רגילים היא שהסכנה שצפויה מכך שהנהגים הללו ינהגו עם רמת אלכוהול כלשהי בדם היא סכנה גדולה יותר מאשר של נהגים רגילים, וזה סיכון שהמדינה לא רוצה לקחת.

חשוב לזכור – אתם, בתור נהגים מקצועיים, כפופים לסטנדרטים גבוהים יותר בכל מה קשור לנהיגה, המשפט מסתכל עליכם ברצינות יתרה.

 

אז מתי נהג מקצועי נחשב שיכור ?

נהג מקצועי נחשב שיכור במידה ויש לו יותר מחמישים מיקרוגרם אלכוהול באוויר הנשוף שלו. כלומר, כמות מאוד מאוד קטנה של אלכוהול. המשמעות של כמות כזו של אלכוהול היא שהיא בקושי מורגשת עדיין בגוף, קל וחומר שלא מרגישים שכרות מכל סוג שהיא.

במידה וישנה התלבטות או שאלות באשר לכמות האלכוהול שניתן לצרוך, שכן אי אפשר לדעת בקלות מתי עוברים את הרף, משום שזה תלוי גוף, עו"ד תעבורה יכול לסייע.

במידה ומסיבה מסוימת שוטר מחליט לעצור את נהג רכב ההובלות בצד, הוא יתחיל בבדיקת ה"נשיפון" או "ינשוף". במידה ובבדיקה כמות האלכוהול גדולה יותר מן המותרת – הוא יהיה מזומן למשפט.

במידה והכמות קטנה יותר, יכולה השוטר לבחור לשחרר את הנהג אבל אם הוא עדיין חושד, הוא יכול לבקש ממנו לעשות בדיקות פיזיות מסוימות, בין אם הליכה מעקב לאגודל, או לשים את האצבע על האף.

 

אז מה קורה עם היית שיכור ונתפסת?

הענישה על נהיגה בשכרות חמורה מאוד. היא כוללת את שלילת הרישיון, שמשמעה שלילת הפרנסה של הנהג ועונש שיכול לכלול ישיבה בכלא. לכן יש ליצור קשר עם עורך דין נהיגה בשכרות, שהוא עורך דין תעבורה שמתמחה בסוגיות האלו בדיוק.

הליווי מהרגע הראשון משמעותי מאוד והשפעתו היא השפעה מכרעת על תוצאות המשפט. סביר שזה יוביל לפיטורין ממקום העבודה, כדי לצמצם את הפגיעה ואת הסיכונים, עדיף שלא לשתות מלכתחילה.

 

כוס יין ורכב